Kajakilla meloen ja kodin kukkatapeteilla lähemmäksi luontoa

Miten luonto onkaan ihmeellinen, kaunis ja täynnä kaikenlaista katsottavaa! Mikä olisi nykyään ympäristöystävällisempi liikuntamuoto kävelyn lisäksi kuin melonta? Eipä juuri mikään. Luontoa ja ympäristöä kunnioittavia ihmisiä on tänä päivänä enemmän kuin koskaan ennen. Se on todella hienoa!

Useimmilla on kotona viherkasveja, kukkia, luontoystävällisiä koristeita ja seinillä ihanat kukkatapetit. Klassiset kukkatapetit täynnä ruusuja tai luonnonkukkia kertovat kaikille vierailijoille, että täällä asuu ihminen, joka kunnioittaa luontoa. Lumoavan kauniit kukkatapetit voivatkin kutsua ihailijansa tutustumaan lähemmin luontoon vesistöjen ääreen äänettömän ja pehmeän kajakin avulla.

Suomesta löytyvät parhaat elämykselliset kanoottireitit

Pohjois- ja Itä-Suomessa nähtävyydet ovat ainulaatuisia ja kanoottireitit selkeitä, hiljaisia ja elämyksellisiä. Tiesitkö, että kuitenkin myös pääkaupunkiseudun kupeessa Itä-Helsingissä on mitä mainioimmat kanoottireitit – Helsingin alueella on 500 saarta, joiden joukossa on myös rantojen lähistöllä olevia kaislikoita. Noudatathan sellaisissa paikoissa erityistä varovaisuutta, sillä ne toimivat monien lintulajien pesäpaikkoina. Kansallispuistojen läheisyydessä taas on erityinen maihinnousukielto, joten melonta on siellä kiellettyä. Suositeltu etäisyys lintujen pesintäalueiden lähellä on aina 50 metriä ja vähintään 25 metriä.

Kotona jälleen onnistuneen kanoottireissun jälkeen

Mikä onkaan ihmiselle ihanampaa kuin se, että tuntee olevansa osa luontoa. Osa suurta maailmankaikkeutta, johon kuuluvat ihmiset, eläimet ja luonto hyönteisineen ja lukemattomine erilaisine kasveineen. Mikä onkaan turvallisempaa kuin nukahtaa rauhallisesti omaan vuoteeseen kultaisia unia katsellen!

Omilla kukka- ja perhoslakanoilla ja tulppaanityynyillä on hienoa unelmoida tulevasta. Suunnitella uutta sisustusta, uusien tapettien hankkimista. hankkia kukkatapetit liljoista, kieloista ja orvokeista. Tiesitkö, että valokuvatapeteissa on se hieno piirre, että niistä voi tilata näytteitä erikseen verkosta – kotitapetti.fi -nimiseltä sivustolta. Mikä onkaan mukavampaa kuin oman kodin rauhassa, sohvalla istuen, valita juuri ne kukkakuviot ja mahdollisesti myös muut luontoon liittyvät tapetit suoraan kotiin kuljetettuina.

Ei siis muuta kuin suunnittelemaan seuraavaa kanoottireittiä yksin, ystävien tai perheen kanssa. “Takaisin luontoon” on nykyään monien mielessä oleva suunnitelma, joka varsinkin Suomen kesässä on helppo toteuttaa. Joko sinä olet tutustunut kotimaan kanoottireitteihin, joita löytyy lähes kaikkialta Suomesta?