Melonta ja soutu

monille soututapahtumista muodostuu perinne, joiden aikana voi tutustua uusiin ihmisiin ja pitää yllä jo olevia suhteita. Soututapahtumia on erilaisia, joten kaikille löytyy kyllä jotain. On olemassa retkisoutuja, jolloin monet työ-, sukulais- ja kaveriporukat pääsevät ottamaan osaa. Urheiluseurat ja yhdistyksetkin voivat tulla mukaan harrastamaan. Näissä soututapahtumissa on tarkoitus tiivistää porukan yhteishenkeä. Suomessa pääset soututapahtumiin muun muassa Iisalmessa, Joensuussa Vaala-Oulussa ja Valamo-Säynämössä. Ulkomailla, Italian Venetsiassakin järjestetään soututapahtumia, joten voit hyvin suunnata sinne porukalla. Venetsian soututapahtumassa on mukana yli 2100 erilaista venettä aina gondoleista kanootteihin. Miten olisi tehdä retki Italiaan joka vuosi perheen ja ystävien kesken? Ei kuullosta yhtään hullummalta, vai kuinka?

Intiaanikanootit sopivat lapsiperheille

Vaellukset ovat perheiden keskuudessa aika kova juttu. Lapset saavat raitista ilmaa ja ulkoilu perheen kesken on myös erittäin mukavaa. Melontaretkeily on hyvä vaihtoehto koska niin kaikki varusteet saadaan kätevästi kuljetettua. Perheille Intiaanikanootit ovat hyvä valinta, koska lapset voivat istua erillisillä istuimilla kanootin pohjalla ja nauttia seikkailuista. Toki voit myös kajakillakin kuljettaa lasta jos otat käyttöön kajakkikaksikon. Niissä lapsi voi istua kajakin etuaukossa kun taas aikuinen istuu taakse. Vanhemman on näin helppo pitää lasta silmällä ja ohjeistaa tätä tarvittaessa. Lapsi voi myös osallistua melomiseen, pienemmällä ja kevyemmällä kajakkimelalla. Tämä antaa lapselle tekemistä ja kehittää tämän lihaksistoa. Yöunet maistuvat varmasti mukavasti leirialueella. Lyhyet matkat kanootissa, kajakissa tai veneessä menee hyvin lasten kanssa, kunhan muistaa rantautua välillä. Jos perhe harrastaa yhdessä, kannattaa lapset opettaa jo pienestä pitäen toimimaan oikein veden ääressä. Se onnistuu helposti ja hauskasti erilaisten leikkien yhteydessä. Ja vanhempien tulisi myös keskustella tärkeistä asioista lastensa kanssa. Vesileikkeihin tarvitaan tietysti erilaiset lelut. Lekmer.fi tarjoaa laajan valikoiman erilaisia leluja kaikkiin leikkeihin, niin veden ääressä kuin myös kuivalla maalla.

Outdoor shoots of rowing team exercise on the Danube river. Shallow DOF. Developed from RAW; retouched with special care and attention; Small amount of grain added for best final impression. Adobe RGB color profile.

Tehokasta liikuntaa soutaen

Urheilu on hyvin monipuolinen harrastus, sillä voit vakkapa hölkätä, kävellä, pyöräillä tai harrastaa leuanvetoa. Se on myös hyödyllistä, sillä lihaksesi vahvistuvat siinä aina sitä mukaan kuin liikut. Soutaminen on useita lihasalueita vahvistava liikuntamuoto. soutaminen pitää hyvässä kunnossa ja sopii kaikenikäisille. Kestävyys kehittyy ja suuret lihasryhmät vahvistuvat. Soutamista voi harrastaa myös sisätiloissa. Se onkin erinomainen harjoitus oikein tehtynä kuntosalilla. Netistä löydät useita ohjeita oikeanlaiseen soututekniikkaan. Soututekniikka perustuu tehokkaaseen jalkojen käyttöön, jolloin vetoihin tulee pituutta ja nopeutta. Muuten soutu on rauhallista. Perinteisessä soutamisessa istutaan selkä menosuuntaan päin ja pitkien, tasaisten liikesarjojen kanssa viedään venettä eteenpäin. Soutaessa airot ovat enemmän tai vähemmän yhteydessä veneeseen. Melonta eroaa siinä, että mela on irrallaan aluksesta ja melojan omien käsien varassa. Turvallisuuskin on tärkeää ja sinun kannattaa vähintään osata uida, jos olet lähdössä vesille. Melontaseurojen järjestämät kurssitkin kannattaa käydä, koska niissä oppii oikeanlaiset tekniikat melomiseen ja myös niksit hengissä pysymiseen. Turvallinen ja varma oppimisympäristö on myös lasten mieleen.