Suppaus on uusi muotilaji

Suppaus on uusi, rauhallinen melontalaji, joka sopii erinomaisesti koko perheelle. Sup-lauta muistuttaa pitkää surflautaa, jolla melot rauhallisesti joko istualtasi, polviltasi tai seisten. Laudat kannattavat yli 200 kg painoa ja ne ovat kestäviä, tasapainoisia sekä vakaita. Suppailla voi niin mökkirannassa, yleisellä rannalla tai melontareitillä – sekä järvellä, joella että merellä. Voit harrastaa suppausta yksin tai yhdessä, sillä suppaus sopii yhteiseksi aktiviteetiksi sekä pienille että suurille ryhmille kuten polttari- tai työporukoille. Monipuolisuutensa vuoksi suppaus onkin noussut uudeksi muotilajiksi, jolla on paljon tyytyväisiä harrastajia. Aloittelijaystävällinen suppaus ei vaadi sinulta mitään ennakkotietoja tai taitoja, vaan pääset suppailusta jyvälle heti laudalle astuttuasi.

Suppailu on tehokasta liikuntaa luonnossa

Kuten muutkin melontalajit, myös suppailu on tehokasta liikuntaa luonnon keskellä. Suppailu on erinomaista tasapainoharjoittelua ja meloessasi sup-laudalla veden yli treenaat huomaamatta koko kroppaasi. Suppailu sopii sulan veden aikana erinomaisesti treenimuodoksi myös kuntoilijalle olematta kuitenkaanRauhallinen suppailu hellii kehoa ja mieltä liian raskasta niille, jotka haluavat vain pitää peruskunnostaan huolta. Kalorien kulutukseltaan rento melominen sup-laudalla vastaa reipasta kävelyä, kun taas reipas matkasuppailu vastaa treeniteholtaan juoksua. Suppaus tekee hyvää keskivartalolle, sillä tasapainoilu laudalla treenaa erityisesti syviä keskivartalon lihaksia. Se vaikuttaa edullisesti myös muihin lihasryhmiin, varsinkin reisilihakset pääsevät tehokkaaseen treeniin polvillaan melottaessa. Treenin tehoon vaikuttaa myös valitsemasi ympäristö: kevyt iltamelonta kauniina ja tyynenä kesäiltana rauhoittaa mieltä, kun taas reipas matkamelonta tuulisena päivänä treenaa myös vartaloa.

Retkeile luonnossa ja nauti rauhasta

Luonnossa liikkuminen rauhoittaa mieltä ja tarjoaa elämyksiä kerta kerran jälkeen uudelleen. Melominen sup-laudalla on loistava valinta luontoretkelle, kun haluat liikkua rauhassa luontoa häiritsemättä. Hiljaisena melontalajina suppailu ei häiritse alueen eläimistöä, joten voit tutustua Suomen upeaan luontoon lähietäisyydeltä. Sulan veden aikaan voit retkeillä suppailemalla kaikissa vesistöissä, niin joissa, järvissä kuin merelläkin. Hyviä suppausreittejä löydät kaikkialta: lähijärvi tai joki voi tarjota upean elämyksen, kun lähdet tutustumaan siihen uudesta näkökulmasta suppailemalla. Kun taitosi ovat karttuneet voit suppailla myös esimerkiksi melontareiteillä, joita on hyvin merkittynä läpi koko Suomen. Löydät toinen toistaan upeampia reittejä aina Uudeltamaalta pohjoisimpaan Lappiin asti, ja voit suunnitella retkestäsi vaikka koko viikonlopun mittaisen.